Europas “Kuwait”

Norge er Europas Kuwait. La oss kalle det Norwait. Men hvem vil bo her?

olja-nordmannDa de allierte jaget irakerne ut av Kuwait etter den første gulfkrigen, kom først Kuwaiterne tilbake. De satte seg på rævva og ventet på at fremmedarbeiderne skulle komme tilbake og gjenoppbygge landet.

I dag mangler Norge stadig nærmere 20.000 ingeniører, mens store kull studerer historisk/filosofiske fag og samfunnsvitenskap for å realisere seg selv. Gjerne med sponsorer, men helst med offentlig støtte eller i offentlig sektor. Snekkere og andre håndtverkere henter vi fra utlandet.

De som bygde landet bryr seg lite om det, bare de kan klage og legge skyld på mye fæl ungdom. De bryr seg ikke om særlig annet enn været i Spania og på Rivieraen. Dit de har flytta. Carl og Gro, for eksempel. Så hvorfor bryr vi oss?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s