Folk flest bor i Kina, og de har det stadig fetere

Myndighetenes holdningsskapende kampanjer kritiseres så fort det er snakk om at de skal settes ut i livet. Tenk bare på antirøykekampanjene.

Kinas voksende velstand har fått behovet for slike holdningskampanjer til å vokse til store høyder. Det nyeste store problemet er sammenhengen mellom besteforeldrenes «nå må du spise maten din, vi kaster ikke mat, vi som har sånn matmangel» og plutselig mangel på matmangel. Fett.

Men myndighetene drar på det. De vil ikke starte kampanjer mot overvekt. De er redd for at kampanjene skal begynne å slå hverandre i hjæl. Hva de prioriterer? Det kan være vanskelig for folk som ikke har vært der i landet å tro hvilke problemer de sliter med på grunn av uvaner:

“Akkurat nå forsøker vi å be folk gjøre og ikke gjøre en rekke ting. For eksempel ikke å spytte på gaten, ikke kaste søppel overalt og ikke kjøre som idioter”, lyder myndighetenes argumenter, sier forfatteren Paul French til Washington Post.

Han har skrevet en bok med tittelen Fat China: How Expanding Waistlines are Changing a Nation. [Feite Kina: Hvordan utesende midjer forandrer en nasjon]

Artikkelen er gjengitt oversatt i Aftenposten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s