Hva er norsk kultur?

Kultur er det mennesker som samhandler kultiverer i sin samhandling med hverandre. Norsk kultur er det mennesker i Norge kultiverer sammen.

Integrering er ikke det at de utenfra skal være så norske som mulig, det er noe som heter assimilering, å gjøre likt. Det har faktisk norrønne erobrere vært utrolig flinke til, nemlig normannerne, et erobringstokt som startet med Gange Rolv. Men det er en annen historie. Helt annen.

Integrering er tvert imot å føre (de ulike) sammen. Det er når kulturer møtes og beriker hverandre både med separate og felles kulturtrekk. Her finner vi den europeiske jazzsjangeren, veldig tydelig representert ved Jan Garbarek og hans samarbeider med musikere fra sørøst nordvest og derimellom, fra  Rosenfole til Ragas And Sagas.

Integrering fordrer blant annet at begge parter viser god vilje til å prøve å forstå hverandres separate kulturtrekk, som for eksempel religioner, men også hvilken påvirkning de separate trekkene kan (eller likefremt bør) gi den felleskulturelle samhandlingen.

Kultur er det mennesker som samhandler kultiverer i sin samhandling med hverandre. Norsk kultur er det mennesker i Norge kultiverer sammen.
For hverandre.
Med nødvendighet.
Enten man vil eller ikke.
Automatisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s