PayPal Scam – Svindelforsøk

Storstilt forsøk på identitetstyveri i innspurten av julehandelen.
Large-scale attempt at identity theft in the home stretch of the Christmas shopping.
29266338 - concept of steal with thief exit from laptop
[Photo Copyright: alphaspirit / 123RF Stock Photo]
norskflagg

15. desember har mange fått denne eposten, (se nederst). Legg merke til at avsenderen ikke er @paypal, men @confirmation.com. Det er med andre ord lureri.

Det er ikke farlig selve det å åpne vedlegget. Det er bare en html-side med et skjema du blir bedt om å fylle ut. Men har skal du være sikker på én ting: Du skal aldri oppgi personnummer på nett om du ikke er logget trygt inn på en beskyttet tjeneste, for eksempel med BankID.

Det er lettere for amerikanere å bli lurt av dette forsøket, all den tid det spørres etter “social security number” og ikke personnummer.

Et slikt svindelforsøk søker selvsagt å utnytte stresset i julehandelens innspurt. Det retter seg mot de mange som har knyttet sitt (sine) kredittkort til PayPal, og bruker betalingstjenesten i den absolutte innspurten av julehandelen på nett.

britiskflaggJust as the deadline for webshopping in time for Christmas is closing in fast, this e-mail (see below) pops up to haunt the huge number of PayPal users. It is a scam! It does not come from @paypal.com, but from a cunning scam account reading “pay pal at confirmation dot com”.

It is safe to open the attachment. It is a html document in the temporary memory on your disc drive. The danger is submitting the form you are asked to fill in. There is one simple rule that complies: You shall never give out your security number unless you are logged into a secure server using i.e. a login code generator from your bank.

The real danger of this attempt is the stress in the last days of online Christmas shopping in order to get the gifts by Christmas Day. More than 192 million people in over 100 territories have made their credit cards available for online shopping and money transfer through PayPal. 

#Warning! #Advarsel! Dette er svindelforsøk! This is a #scam! Not sent by PayPal har ikke sendt dette:

[Photo Copyright: alphaspirit / 123RF Stock Photo]

Lagre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s