Tommel til begjær

elefantfotregelen_miniRussland letter på lovene mot vold i nære relasjoner. Det kaster skygge over den eldgamle tommelfingerregelen.

Onsdag 11. januar ble en ny lov som letter på straffene for vold innenfor hjemmets fire vegger vedtatt av Russlands nasjonalforsamling, Dumaen. (BBC World) Loven, som har fått kjælenavnet “fikeloven” på folkemunne, representerer nok et russisk tilbakesteg i menneskets lov og rett-evolusjon.

Tilhengere av loven peker på at den understøtter russisk tradisjon. Her i form av at foreldre-barn-relasjoner bygger på foreldremakt, melder Moskva Times. Argumentet minner ikke rent lite om støttegrunnlaget som påberopes den svært så fleksible russiske anti-LGBTQ-loven. De første motreaksjonene kommer, som seg bør og tør, fra Novaja Gazeta.

På den andre siden var Irland forut for sin tid hva gjelder lovbeskyttelse mot vold i nære relasjoner. Det har blant annet ført til det verdenskjente begrepet om “tommelfingerregelen”. Loven var gjort lettfattelig ved å fastslå at “det er forbudt å slå sin kone og sine barn med en kjepp som er tykkere enn tommelfingeren”.

Da er det bare for kjerring og unger å sette seg i en krok og vente på utfallet av Russlands nye “elefantfotregel”.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s