Politikere Kuppet TV-kanal

Når NRK bryter en lovlig streik for å dekke 17. mai-feiringen på TV, skjer det mange ting på en gang. De fleste av dem vil vi bare tro om de verste diktaturer.

NRKstreikFotoNJNRKJfacebook
Foto: Norsk Journalistlag NRK på Facebook (https://www.facebook.com/norskjournalistlagnrk)

Fagorganiserte akademikere rævkjørt av statskanalen under kulturministerens lederskap for å sikre størst mulig spredning av feiringen av grunnlovsdagen.

Har ikke de borgerlige før vist kapital vilje til å stjele grunnlovsdagen fra offentligheten, publikum, de sosiale grupper som klasser lavere enn kapitalister og annet borgerskap, så har de virkelig vist det nå.

Putin-takter
Et slikt angrep på offentligheten, pressen, det organiserte arbeidsliv og de akademiske fag føyer seg inn i rekken av de borgerlige folkevalgtes og disses internt oppnevnte statsmakthaveres (regjeringen) angrep mot pressefrihet og publikums rett til faglig kompetent og kildekritisk innblikk i hvordan regjering, storting, rettsvesen og ordensmakt til daglig griper inn i selve samfunnsfundamentet.

NRKstreikLogoAldri har NRKs journalister og journalistikk vært viktigere for publikum innenfor Norges statsgrenser.

Aldri har så mange medier og så mange faglig kompetente (vel å merke underordnede) journalister vært så tannløse og kollektivt borgerskapsvennlige i utøvelse av unnlatelsessynder i dekningen av statsovergrep mot eget fag, yrke og publikasjoners berettigelse.

Omvendt statskupp
Samtidig gjør regjeringspartiene seg skyldig i en politisk tilsidesettelse av en pågående lovlig konflikt mellom partene i arbeidslivet. Organisasjonskartet og stillingene i NRK er konstituert og regulert ved lov vedtatt av Stortinget. Det er tilsidesettelsen av dette for å skaffe tilgang til NRKs lokaler, utstyr og infrastruktur som gjør det inntrufne til et kupp mot offentligheten.

Kuppet av NRK er så skammelig, at det fortjener store oppslag og sammenligning med lignende skikk og bruk i land våre statsmakter, uansett partitilhørighet, ynder at Norge ikke sammenlignes med.

Steng mediene
NRKstreikNyhetI det hele tatt burde alle journalister i alle norske medier tas ut i streik — eller de burde ta konsekvensen av at regjeringen har lykkes å innføre yrkesforbud for brorparten av deres faglige dybde.

Statsministeren og styrelederne i mediebedrifter og mediebedriftenes eierselskaper skylder journalistene og publikum uforbeholdne beklagelser, samt grundige forklaringer av omfanget av det som skjedde 17. mai 2018.

De skylder å granske og offentliggjøre hva som faktisk ble gjort og hva som ble unnlatt, samt rekkevidden og eventuelle konsekvenser av at en statlig, riksdekkende mediebedrift får bli kapret på den måten og omgjort til et ufaglig og ukonstitusjonert direkte talerør for de politiske partiene som er representert i departement og regjering.

Borgerlige 17. mai
Motivet for kuppet mot den statseide, offentlige kringkasterens konstituerte virke var å framtvinge storslagen dekning av tradisjonell feiring av norgeshistoriens mest borgerlige gjerning og statlige begivenhet, de utvalgte borgernes forfatning og signering av konstitusjonen på Eidsvoll i 1814.

Slik føyerNRKstreik17maiSending det som inntraff 17. mai 2018 seg også inn i rekken av sittende regjerings borgerlige overgrep mot norsk offentlighet og publikums grupper og individer. Når stadig mer hårreisende angrep på samfunnet får foregå stadig hyppigere, og stadig mer åpenlyst, tyder det på at regjeringens medlemmer og partifeller slett ikke har tålt den selvtillit de har inntatt etter gjenvalget høsten 2017.

Samtidig lar de toneangivende mediene regjeringspartiene og deres representanter ture fram uten å møte kritiske spørsmål. NRK har også i stort omfang skydd kritiske spørsmål til politkere, både før under og etter valgene. Statskanalen har til gjengjeld enkelte redaksjoner som evner å opprettholde den samfunnsdebatt som kjennetegner stater med langt mindre totalitært styre enn NRK har vært gjenstand for under den pågående streiken.

Alt i alt er kuppet mot NRKs lokaler og utstyr og infrastruktur 17. mai 2018 grunn til at regjeringen — i et land som Norge inntil relativt nylig egentlig har vært — må gå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s